Uspješno završeno studijsko putovanje predstavnika Vukovarsko-srijemske županije u Bruxelles

Slika /arhiva/1.jpg

U razdoblju od 9. do 12. listopada delegacija Vukovarsko-srijemske županije sudjelovala je u studijskom posjetu institucijama EU u Bruxelles za vrijeme Europskog tjedna regija i gradova.

U razdoblju od 9. do 12. listopada delegacija Vukovarsko-srijemske županije sudjelovala je u studijskom posjetu institucijama EU u Bruxelles za vrijeme Europskog tjedna regija i gradova. Navedeno putovanje dio je aktivnosti projekta „ESI fondovima do održivog razvoja Vukovarsko-srijemske županije“ koje su usmjerene na jačanje kapaciteta regionalnih koordinatora.

Tijekom četiri dana uz pomoć Ureda Dubrovačko-neretvanske županije predvođene Hrvojem Butiganom i Nikolinom Trojanović delegacija je prikupila brojne informacije te je posjetila nekoliko ključnih institucija Europske unije. Sudionici su tako prvog dana informirani o Unijinom Mehanizmu za civilnu zaštitu kroz prezentaciju gđe Joanne Olechnowicz iz Europske komisije, DG ECHO, te sa rezultatima projekta DR SHARE.

Drugi dan su sudjelovali u radu konferencije „Zajedno do EU fondova – za bolju prometnu povezanost“, te posjetili „Parlamentarium“, suvremeni muzej o načinu djelovanja i razvoja Europske unije. Treći dan delegacija je posjetila Odbor za regije EU, DG REGIO, gdje ih je primio župan Dubrovačko-neretvanske županije g. Nikola Dobroslavić u svojstvu voditelja hrvatske delegacije Odbora za regije EU, a posjetila je i novootvorenu Kuću europske povijesti. Posljednjeg dana, delegacija se upoznala sa radom Stalnog predstavništva Hrvatske pri Europskoj uniji predvođena veleposlanikom i zamjenikom stalog predstavnika g. Goranom Štefanićem.
 
 

Delegacija od ukupno 15 osoba sastavljena je od predstavnika svakog Upravnog odjela Vukovarsko-srijemske županije (ukupno 10 osoba), po jednog predstavnika Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Vukovarsko-srijemske županije i Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije te 3 člana projektnog tima iz Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o.:
 
  • Vedrana Džoić, Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o.;
  • Hrvoje Niče, Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. i
  • Krunoslav Srpak, Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o.
     


Pisane vijesti