Naslovna » Područje rada

Prijavite se na Inovativni e-newsletter

Područje rada

Kao Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije želimo biti ključni nositelj razvoja na regionalnoj razini. Područja našeg djelovanja su: EU fondovi, regionalni razvoj, poduzetništvo, poljoprivreda i ruralni razvoj, razvoj ljudskih resursa te promocija regije.

EU fondovi
U ovom pretpristupnom periodu koristimo svoje resurse kako bismo osigurali što je više moguće sredstava iz EU fondova i samim tim širili bazu ljudi koji mogu pripremati i provoditi projekte prema EU metodologiji. Uzevši u obzir kompleksnost upravljanja projektnim ciklusom (PCM), institucijama zainteresiranim za apliciranje na natječaje raspisane od strane EU pružamo pomoć kroz sve faze procesa, u obliku edukacije, savjeta i pripreme potrebnih dokumenata.

Strateško planiranje i regionalni razvoj
Agencija Hrast je akreditirana kao regionalni koordinator za poslove regionalnog razvoja prema Zakonu o regionalnom razvoju RH. Agencija obavlja poslove koordinacije izrade Županijske razvojne strategije, poslove vezane uz ažuriranje elektroničke baze razvojnih projekata, koordinaciju aktivnosti jedinica lokalne samouprave, sudjelovanje u radu partnerskih vijeća statističke regije, izradi razvojnih projekata itd.

Promocija regije i privlačenje ulaganja
Izravna strana ulaganja otvaraju nova radna mjesta, omogućuju transfer znanja i tehnologija te na taj način stvaraju dodanu vrijednost. Iz tog se razloga smatraju značajnim pokretačem ubrzanog ekonomskog rasta. S ciljem privlačenja kvalitetnih ulaganja djelujemo kako bi zainteresiranim ulagačima pružili sve potrebne informacije.

Razvoj malog i srednjeg poduzetništva
Naš je cilj pomoći malim i srednjim poduzećima u podizanju konkurentnosti kroz usluge poslovnog planiranja i informacije o izvorima financiranja. Osim toga, organiziramo edukativne programe u skladu s potrebama poduzetnika i potrebama na tržištu te potičemo umrežavanje i osnivanje klastera.

Razvoj ruralnog prostora i poljoprivrede
Vukovarsko-srijemska županija je tradicionalno područje koje je oduvijek bilo naslonjeno na poljoprivredu. Na našem području postoji veliki broj proizvođača poljoprivrednih proizvoda i upravo njima pomažemo savjetima, informacijama o izvorima financiranja, te edukacijama o poduzetničkom načinu razmišljanja i djelovanja, kao i primjeni novih procesa i tehnologija kako bi se mogli nositi s konkurencijom i odgovoriti na izazove pristupanja Europskoj uniji.
 


Info o izradi županijske razvojne strategije
Made in Danube
Saferplay
Erasmus
Lokalno partnerstvo za zapošljavanje
Baze projekata VSŽ
Prirodne znanosti su in
Eco food tura

Otvoreni natječaji za EU fondove