Naslovna » Novosti » Novosti » Potpisan ugovor za projekt „SLIKA“ koji je Agencija Hrast pripremila za OŠ Zrinskih Nuštar


Potpisan ugovor za projekt „SLIKA“ koji je Agencija Hrast pripremila za OŠ Zrinskih Nuštar
30.11.2017.godine u prostorijama Ministarstva znanosti i obrazovanja uručen je 21 ugovor za unaprjeđivanje raznih vrsta pismenosti, među kojima je i projekt „Sva lica knjiga – SLIKA“ koji je Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. pripremila za OŠ Zrinskih Nuštar ukupne vrijednosti 1.466.095,56 kuna. Ukupna vrijednosti svih ugovora, tj. bespovratnih sredstava u sklopu poziva „Unaprjeđenje pismenosti - temelj cjeloživotnog učenja" je 26.775.000,00 kuna.   

Na svečanosti ugovore su dobitnicima uručili državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja prof. dr. Branka Ramljak, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO) Mile Živčić i pomoćnik ministra rada i mirovinskoga sustava i član Upravljačkoga tijela za Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali" 2014. - 2020, Europskoga socijalnog fonda (ESF) Luka Rajčić.

Veliki interes za navedeni poziv očituje se podatkom da je na isti stiglo više od 200 prijava, a za samo deset posto najboljih izabrano je za dodjelu sredstava. Državna tajnica Ramljak prisutne je informirala kako će u projektima za unaprjeđenje pismenosti sudjelovati više od četiri tisuće učenika i gotovo tisuću nastavnika. Ramljak je objasnila kako je opći cilj tih projekata unaprjeđenje različitih vrsta pismenosti koje predstavljaju temelj za stjecanje ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje. Projektne aktivnosti su tako oblikovane da povećaju razinu kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika za inovativne pristupe poučavanju te da razvijaju i uvode kurikule izvanrazrednih aktivnosti. Ramljak je objasnila da je riječ o širokom spektru vještina i znanja, te da, primjerice, informacijska pismenost podrazumijeva sposobnost pronalaženja, kritičkoga vrjednovanja, obrade i korištenja informacija te uključuje različite vrste pismenosti - digitalnu, čitalačku, matematičku, prirodoslovnu, financijsku i višejezičnu, a isto tako i multikulturalnu.
 

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter