Naslovna » Novosti » Novosti » HAMAG-BICRO održao radionicu za Poduzetničke potporne institucije u prostorijama Agencije za razvoj VSŽ Hrast


HAMAG-BICRO održao radionicu za Poduzetničke potporne institucije u prostorijama Agencije za razvoj VSŽ Hrast
 
VINKOVCI, 30.11.2017. – Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) jučer je u suradnji s Agencijom za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. održala radionicu za Poduzetničke potporne institucije. Tema radionice bili su ESIF Financijski instrumenti HAMAG-BICRO-a.
 
Financijski instrumenti su jedan od najučinkovitijih načina korištenja financijskih resursa radi ostvarivanja ciljeva poticanja malog i srednjeg poduzetništva. Usmjeravajući se na projekte koji su potencijalno ekonomski iskoristivi, financijski instrumenti pružaju podršku ulaganjima putem zajmova, jamstava uz mogućnost kombiniranja sa  subvencioniranjem kamatne stope te vlasničkih i kvazi-vlasničkih instrumenata financiranja.

Financijski instrumenti pomažu u mobilizaciji dodatnih javnih i/ili privatnih izvora financiranja u svrhu otklanjanja tržišnih nedostataka. S obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju i sve veću oskudnost javnih resursa, očekuje se da će financijski instrumenti imati još značajniju ulogu u budućnosti.

 
Više o financijskim instrumenti HAMAG-BICRO-a možete pronaći na: http://www.hamagbicro.hr/financijski-instrumenti/

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter