Naslovna » Novosti » Novosti » Održana besplatna radionica u okviru projekta SAFERPLAY






Održana besplatna radionica u okviru projekta SAFERPLAY
U okviru projekta „SAFERPLAY - Inovativna obuka za dizajn, instalaciju i održavanje sigurnih i izazovnih igrališta“, kojem je partner i organizator događaja Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o., dana 9. studenoga 2017. godine u Hotelu Villa Lenije u Vinkovcima održana je besplatna radionica na temu korištenja drva kao materijala za opremanje igrališta.

Projekt u vrijednosti 313.636,00 eura financiran je od strane Europske komisije iz Erasmus+ programa, kojemu je glavni cilj razviti besplatni online tečaj usmjeren na sigurnost igre na javnim prostorima uključujući parkove i prostore na otvorenom.


Nositelj projekta je AIJU – Tehnološki institut dječjih proizvoda Alicante (Španjolska), a uz Agenciju Hrast partneri su: Play England – nacionalna institucija za dječje igre i proizvode London (UK), HMenezes/RiskVision za promociju zdravlja i sigurnosti djece Lisabon (Portugal), Fakultet arhitekture Prag (Češka Republika), Sveučilište Alicante (Španjolska) i Institut za cjeloživotno učenje FORTIS-FAKULTAS Chemnitz (Njemačka).

Radionica je bila namijenjena svima kojima je tema radionice bliska kroz poslove kojima se bave, dakle arhitektima, dizajnerima i krajobraznim arhitektima, instalaterima i domarima, proizvođačima opreme za igrališta i oblaganje, procjeniteljima rizika za igrališta i inspektorima, studentima i nastavnicima uključenima u rekreativne i zabavne aktivnosti, jedinicama lokalne i regionalne samouprave, potrošačkim vlastima i tijelima zaduženim za rekreaciju i zabavne aktivnosti u školama, vrtićima i hotelima.

Više od 60 sudionika na radionici se upoznalo s priručnikom „Sigurnost djece u školama - kvaliteta i tehnički opisi proizvoda od drva. Opremanje zgrada za odgoj i obrazovanje“, primjerom drvenog igrališta Juarez iz Praga, mogućnostima i izazovima za upravljanje rizikom vezanim uz drvenu opremu za igru na otvorenom, iverjem ili korom od drva kao površinom za igru, dobrim primjerima dizajna od drva, korištenjem novih tehnologija za učenje kako bi se unaprijedile profesionalne vještine, te samim projektom SAFERPLAY i njegovim rezultatima.

Sve prisutne ispred Agencije Hrast pozdravila je gđa Ana Škrabo koja je bila moderator radionice, a izlagači bili su gđa Danijela Domljan i g. Zoran Vlaović ispred Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, g. Henry Hanson ispred Fakulteta arhitekture u Pragu, gđa Helena Menezes ispred H.Menezes RISK VISION, gđa Nicola Butler ispred Play England – nacionalne institucije za dječje igre i proizvode London, g. Pedro Pernías ispred Sveučilišta u Alicanteu te gđa Encarna Alemañ i gđa Karina Pernías ispred AIJU - Tehnološkog instituta dječjih proizvoda Alicante.
 

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter