Naslovna » Novosti » Novosti » Održana izborna sjednica Skupštine HKK prehrambeno-prerađivačkog sektora






Održana izborna sjednica Skupštine HKK prehrambeno-prerađivačkog sektora
ZAGREB, 29. rujna 2017.godine u Velikoj dvorani Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta održana je sjednica izborne skupštine HKK prehrambeno-prerađivačkog sektora.

Na sjednici HKK prehrambeno-prerađivačkog sektora izabran je Upravni odbor, za čijeg člana je izabran direktor Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast, Ilija Cota.

Klasteri konkurentnosti osnovani su na inicijativu Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva gospodarstva i Agencije za investicije i konkurentnost kao instrument i podrška jačanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

Ova podrška strateški je usmjerena na one sektore u kojima Republika Hrvatska ima značajan teritorijalni kapital i identificirane konkurentske prednosti koji omogućuju pozicioniranje sektora u globalnom okruženju.

Osnovani Hrvatski klaster konkurentnosti prehrambeno prerađivačkog sektora predstavlja „triple helix“ princip umrežavanja privatnog sektora, državnih institucija zaduženih za kreiranje gospodarske politike te akademskih i znanstveno-istraživačkih institucija, a njihova svrha je poboljšanje hrvatske industrijske proizvodnje povezivanjem svih dionika, dijeljenje znanja i iskustva, razvijanje novih projekata i promoviranje hrvatskih proizvoda i usluga na nacionalnim i međunarodnim tržištima.

 
Ciljevi HKK:
  1. Umrežavanje javnog i privatnog sektora te znanstveno-istraživačkih institucija prehrambeno-prerađivačkog sektora,
  2. Jačanje konkurentnosti i stvaranje nove dodane vrijednosti na razini prehrambeno-prerađivačkog sektora,
  3. Učinkovito korištenje dostupnih izvora financiranja i dobivanje bespovratnih sredstava iz proračunskih sredstava, EU fondova, Programa Zajednice i ostalih dostupnih izvora financiranja,
  4. Ciljano privlačenje domaćih i stranih investicija u prehrambeno-prerađivačkom sektoru,
  5. Lobiranje na nacionalnoj i EU razini za prehrambeno-prerađivačkog sektora,
  6. Razvoj ljudskih potencijala i osposobljavanje specijalizirane radne snage u prehrambeno-prerađivačkom sektoru,
  7. Razvoj i stavljanje u funkciju prehrambeno-prerađivačkom sektoru osnovne, poslovne i znanstveno-istraživačke infrastrukture,
  8. Među-sektorsko umrežavanje i internacionalizacija prehrambeno-prerađivačkog sektora,
  9. Brendiranje i promocija prehrambeno-prerađivačkog sektora,
  10. Jačanje atraktivnosti hrvatskih regija i uravnoteženi regionalni razvoj
     

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter