Naslovna » Novosti » Novosti » Održana konferencija "Primjeri dobre prakse ESI fondova"


Održana konferencija "Primjeri dobre prakse ESI fondova"
VINKOVCI, 12.05.2017. – Agencija za razvoj Vukovarsko – srijemske županije Hrast d.o.o., kao korisnik projekta pod nazivom „ESI fondovima do održivog razvoja Vukovarsko – srijemske županije“, organizirala je konferenciju pod nazivom „Primjeri dobre prakse ESI fondova“. S ciljem animiranja javnopravnih tijela za pripremu i provedbu projekata financiranih iz ESI fondova, voditeljica Odjela za ruralni razvoj i poljoprivredu, gđa Vedrana Džoić, prisutnima je predstavila provedene projekte i projekte u provedbi Agencije HRAST financirane sredstvima Europske unije.

Projekt „ESI fondovima do održivog razvoja Vukovarsko – srijemske županije“ prijavljen je u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga „Poziv na iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć“, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.. Ukupna vrijednost projekta je 1.475.452,75 kn, od čeka EU financira 85%. Upravljačko tijelo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dok je posredničko tijelo Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

Projekt je započeo 1. rujna 2016. godine, traje do 31. ožujka 2019. a želi pridonijeti usmjeravanju razvojnih procesa u Vukovarsko-srijemskoj županiji u svrhu poboljšanja uvjeta za održivi razvoj, povećanje konkurentnosti i postizanja zadovoljavajuće razine kvalitete života putem jačanja kapaciteta AR VSŽ Hrast za upravljanje projektima financiranim iz ESI fondova, putem podizanja kompetencija djelatnika javnopravnih tijela u Vukovarsko-srijemskoj županiji za pripremu i provedbu projekata te putem promocije ESI fondova provođenjem informativno-edukativnih aktivnosti na području Vukovarsko-srijemske županije.
 

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter