Naslovna » Novosti » Novosti » Program razvoja cikloturizma na kontinentu u 2017. godini


Program razvoja cikloturizma na kontinentu u 2017. godini
ZAGREB, 06.04.2017. -  U Zagrebu je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma predstavljen Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2017. godini.
 
Sve prisutne je ispred Ministarstva turizma  pozdravio aktualni ministar Gari Capelli, koji je predstavio novi program bespovratnih potpora usmjeren na jačanje cikloturizma na kontinentu, za koji je Ministarstvo turizma ove godine u proračunu osiguralo dodatnih 5 milijuna kuna.
 
U zadnjih par godina, turizam se dokazao kao iznenađujuće kvalitetna grana gospodarstva posebice za dio RH koji se nalazi uz Jadransko more, gdje je turizam jedna od važnih elemenata za jačanje cjelokupne države, rekao je ministar turizma Gari Capelli. Istaknuo je, kako je od izričite važnosti usmjeriti i ojačati razvoj turizma i u kontinentalnom djelu Hrvatske, posebno se fokusirajući na razvoj turizma u Slavoniji.
Prema riječima ministra Capellia, njemački novinari i turoperatori planiraju posjetiti Slavoniju za vrijeme Vinkovačkih jeseni i na taj način upoznati turističku ponudu Vukovarsko-srijemske županije, posebno u području cikloturizma.
 
Program razvoja cikloturizma na kontinentu odnosi se na 14 kontinentalnih županija (Bjelovarsko-bilogorska, Brodsko-posavska, Karlovačka, Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska, Ličko-senjska, Međimurska, Osječko-baranjska, Požeško-slavonska, Sisačko-moslavačka, Varaždinska, Virovitičko-podravska, Vukovarsko-srijemska i Zagrebačka županija), odnosno na jačanje biciklističkog turizma na kontinentu kroz trasiranje, uređenje i označavanje biciklističkih ruta. Ministarstvo će odobravati do 90 posto prihvatljivih/opravdanih troškova, minimalni iznos sredstava po projektu će biti 40.000,00 kuna, a maksimalni 500.000,00 kuna.
 
Predmet sufinanciranja bit će izrada Operativnog plana razvoja cikloturizma Županije sa standardima, trasiranje cikloturističkih ruta, uređenje i označavanje cikloturističkih ruta, izrada karata, zakup zajedničke web domene i web stranice na razini županije te izrada mobilne aplikacije.
Osim predstavljanja Programa, kao primjer dobre prakse, okupljenima je prezentiran primjer razvoja cikloturizma u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Uz ovu županiju, ciklo rute su trenutno u Hrvatskoj najbolje razvijene u Istarskoj i Međimurskoj županiji.
 
Predstavljanju Programa su ispred AR VSŽ Hrast sudjelovali Ilija Cota, direktor agencije i Vedrana Džoić, voditeljica Odjela za ruralni razvoj i poljoprivredu.

Više o Pozivu potražite ovdje

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter