Naslovna » Novosti » Novosti » SAFERPLAY: U Londonu održan 4. sastanak projektnih partnera


SAFERPLAY: U Londonu održan 4. sastanak projektnih partnera
LONDON, 10.03.2017. - U prostorima Play England u Londonu, od 9. do 10. ožujka održan je 4. sastanak projektnih partnera u okviru provedbe projekta SAFERPLAY na kojem je sudjelovao i dr.sc. Ivan Ambroš iz Agencije za razvoj HRAST.

Cilj projekta SAFERPLAY (Innovative training on design, installation and maintenance of safe and challenging play areas) Inovativan trening za dizajn, instalaciju i održavanje sigurnih i zahtjevnih igrališta je unaprjeđivanje sigurnosti igrališta koja će pri tom ostati izazovna i zahtjevna u cilju fizičkog i mentalnog razvoja djece.
 
8. ožujka održana je i Međunarodna konferencija (Multiplier event), a na sastanku projektnih partnera analiziralo se dosad učinjeno, nastavilo se s kreiranjem sadržaja SAFERPLAY online platforme po modelu Massive Open Online Course, usuglasile su se buduće projektne aktivnosti i radni zadaci pojedinih partnera.

U okviru projektnih aktivnosti u 2017. godini, u studenom će Agencija HRAST organizirati međunarodnu konferenciju i predstavljanje SAFERPLAY online platforme po modelu Massive Open Online Course za nova znanja i nove tehnologije kad je u pitanju dizajn, instalacija, opremanje i održavanje dječjih igrališta.

Projekt SAFERPLAY je financiran sa 100% iz najvećeg programa Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport Erasmus+.

Vrijednost projekta je 313.636 eura, a uz nositelja projekta AIJU – Tehnološki institut dječjih proizvoda Alicante (Španjolska) i partnera Agenciju za razvoj HRAST, ostali su partneri, Play England – nacionalna institucija za dječje igre i proizvode London (UK), H. Menezes  HMenezes/RiskVision za promociju zdravlja i sigurnosti djece Lisabon (Portugal), Fakultet arhitekture Prag (Češka Republika), Sveučilište Alicante (Španjolska) i Institut za cjeloživotno učenje FORTIS-FAKULTAS Chemnitz (Njemačka).

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter