Naslovna » Novosti » Novosti » Održana radionica radionicu „Izrada projekata za Strukturne fondove“


Održana radionica radionicu „Izrada projekata za Strukturne fondove“
Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o., kao korisnik projekta pod nazivom „ESI fondovima do održivog razvoja Vukovarsko-srijemske županije“, organizirala je radionicu „Izrada projekata za Strukturne fondove“. Radionica se održavala od 07.-08. ožujka 2017. u prostorijama Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. u Vinkovcima, a  predavač radionice bila je mr.sc. Marija Tufekčić, Plavi partner d.o.o..

Cilj radionice bio je upoznavanje polaznika s osnovnim elementima sustava strukturnih instrumenata, pravnoj osnovi za fondove, prioritetima financiranja, te praktična izrada osnovnih dokumenata pri prijavi na natječaj.

Projekt „ESI fondovima do održivog razvoja Vukovarsko – srijemske županije“ prijavljen je u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga „Poziv na iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć“, Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.. Ukupna vrijednost projekta je 1.475.452,75 kn, od čeka EU financira 85%. Upravljačko tijelo je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dok je posredničko tijelo Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije. Projekt je započeo 1. rujna 2016. godine, traje do 31. ožujka 2019., a želi pridonijeti usmjeravanju razvojnih procesa u Vukovarsko-srijemskoj županiji u svrhu poboljšanja uvjeta za održivi razvoj, povećanje konkurentnosti i postizanja zadovoljavajuće razine kvalitete života putem jačanja kapaciteta AR VSŽ Hrast za upravljanje projektima financiranim iz ESI fondova, putem podizanja kompetencija djelatnika javnopravnih tijela u Vukovarsko-srijemskoj županiji za pripremu i provedbu projekata te putem promocije ESI fondova provođenjem informativno-edukativnih aktivnosti na području Vukovarsko-srijemske županije.

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter