Naslovna » Novosti » Novosti » Održana 5. regionalna konferencija gospodarstvenika


Održana 5. regionalna konferencija gospodarstvenika
VINKOVCI, 17.06.2016. – Petu godinu za redom Lotusmedia organizirala je regionalnu konferenciju gospodarstvenika „Kako o(p)stati u poslu?“ s ciljem poticanja poduzetničkog i gospodarskog sektora s aktualnim temama, informacijama i vještinama, a kako bi se ostvarilo umrežavanje, suradnja i podloga za sklapanje poslova među gospodarstvenicima. Kao i prethodnih godina suorganizatori ovog događaja bili su HGK – Županijska komora Vukovar te Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast.

S pozdravnim riječima, velikom broju poduzetnika u Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima obratili su se direktorica Lotusmedije Mara Majstorović, predsjednica HGK-ŽK Vukovar Vinka Ivanković, direktorica Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast Gabrijela Žalac, ataše za gospodarske odnose Konzulata Republike Mađarske u Osijeku Ena Obradović, zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Željko Cirba te zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Tomislav Šarić.

Na prvoj panel raspravi pod nazivom „Jedinstveno EU tržište i neiskorišteni potencijali govorili su pomoćnica ministra poduzetništva i obrta Ana Mandac, pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Dragan Jelić, pomoćnik ministra gospodarstva Željko Pravdić, savjetnik ministra poduzetništva i obrta Petar Šimić, predsjednica Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković te ispred Hrasta voditelj Odjela za poduzetništvo i investicije Goran Koprivnjak.

U drugoj panel raspravi primjere dobre prakse predstavili su Zoran Šimunić za tvrtke Naše klasje, Mario Špoljar iz tvrtke Akord, Vesna Jevtović iz tvrtke Hera (Srbija) te Andoči Janoš iz tvrtke MSB (Mađarska).

Konferencija je zaokružena tematskim predavanjima. Na temu „Vođe novog kova“ govorio je Petar Majstrović, „Coachingom pomaknite granice“ bila je tema koju je predstavila Tihana Dragičević, „Kreativnostu  poslovanju“ bio je naziv teme Izvorke Jurić, Mara Majstorović je održala predavanje na temu „NLP kao model uspješnosti“, dok je Toni Milun govorio na temu „Problemi i izazovi“.

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter