Naslovna » Novosti » Novosti » Održana radionica ŽRS – sektor gospodarstva


Održana radionica ŽRS – sektor gospodarstva
VUKOVAR, 04. listopada 2015. – U Velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru, u organizaciji Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast i Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Vukovar održana je tematska radionica za izradu Razvojne strategije Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje do 2020. godine.

Tematska radionica je održana za sektor gospodarstva, a cilj radionice je revizija potreba i nedostataka navednog sektora. Uvodnim riječima, sugestijama i zaključcima stručnih osoba različitih institucija na području Vukovarsko-srijemske županije nastojalo se doprinijeti stvarnom sagledavanju trenutne situacije u sektoru gospodarstva, a sve u svrhu što kvalitetnije izrade županijske razvojne strategije.
 
Osim predstavnika Agencije za razvoj Vukovarsko- srijemske županije Hrast d.o.o., HGK Županijske komore Vukovar i Vukovarsko-srijemske županije, na radionici su sudjelovali i predstavnici razvojnih agencija, lokalnih akcijskih grupa, obrtničkih komora, obrazovnih institucija, predstavnici jedinica lokalne samouprave te poduzetnici s područja Vukovarsko-srijemske županije.
 
Podsjetimo izrada Županijske razvojne strategije je  započela još u svibnju 2015. godine. Zakonom o regionalnom razvoju Republike Hrvatske definirani su ključni dionici i njihove uloge u regionalnom razvoju RH te je sukladno navedenom, uloga regionalnog koordinatora izrade Županijske razvojne strategije dodijeljena Agenciji za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. u suradnji s lokalnim i regionalnim dionicima.

U narednom periodu je predviđeno održavanje još dvije radionice tematskih radnih skupina koje će obuhvatiti područje, društvenih djelatnosti, zdravstva, socijalne skrbi, zaštite okoliša, kulture i sporta, a čiji termini će biti pravovremeno objavljeni.

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter