Naslovna » Novosti » Novosti » Najava sastanka tematske radne skupine za izradu Županijske razvojne strategije do 2020. godine – GOSPODARSTVO


Najava sastanka tematske radne skupine za izradu Županijske razvojne strategije do 2020. godine – GOSPODARSTVO
Vukovarsko-srijemska županija je u svibnju 2015. godine započela izradu Županijske razvojne strategije (ŽRS) za razdoblje do 2020. godine. Zakonom o regionalnom razvoju Republike Hrvatske definirani su ključni dionici i njihove uloge u regionalnom razvoju RH te je sukladno navedenom, regionalni koordinator izrade Županijske razvojne strategije Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. u suradnji s lokalnim i regionalnim dionicima.

U rujnu 2015. godine Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je smjernice za izradu županijskih razvojnih strategija, gdje je navedena metodologija odnosno opisan proces izrade i pripreme pojedinih dijelova ŽRS-a.
Sukladno metodologiji, u tijeku je faza koja uključuje definiranje vizije, ciljeva, prioriteta i mjera te razvojnih potencijala i potreba županije. Nakon provedenih sastanaka za sektore ruralnog razvoja, poljoprivrede i prehrambene industrije, šumarstva i drvne industrije, obnovljivih izvora energije te sektora prometa i turizma, sastanak tematske radne skupine za sektor gospodarstva održat će se
 
04. studenog 2015. godine (srijeda),
u Velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru, Županijska 9,
s početkom u 9:00 sati
 
Cilj radionice je revizija potreba i nedostataka sektora gospodarstva te definiranje razvojnih ciljeva, prioriteta i mjera sektora.

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter