Naslovna » Novosti » Novosti » Održane četiri tematske radionice za izradu Razvojne strategije Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje do 2020. godine


Održane četiri tematske radionice za izradu Razvojne strategije Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje do 2020. godine
VINKOVCI - U Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima, 27. i 28. listopada 2015. godine, u organizaciji Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast održane su četiri tematske radionice za izradu Razvojne strategije Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje do 2020. godine.
 
Tematske radionice su održane za područje:
 
Cilj radionica je revizija potreba i nedostataka pojedinog sektora te davanje sugestija i prijedloga od strane stručnih osoba pojedinog sektora, kako bi se doprinijelo stvarnom sagledavanju trenutne situacije, a sve u svrhu što kvalitetnije izrade ovog važnog strateškog dokumenta.
 
Izrada Županijske razvojne strategije je  započela još u svibnju 2015. godine. Zakonom o regionalnom razvoju Republike Hrvatske definirani su ključni dionici i njihove uloge u regionalnom razvoju RH te je sukladno navedenom, uloga regionalnog koordinatora izrade Županijske razvojne strategije dodijeljena Agenciji za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. u suradnji s lokalnim i regionalnim dionicima.

U rujnu 2015. godine Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je smjernice za izradu županijskih razvojnih strategija, gdje je navedena metodologija odnosno opisan proces izrade i pripreme pojedinih dijelova ŽRS-a.

Sukladno metodologiji, u tijeku je faza koja uključuje definiranje vizije, ciljeva, prioriteta i mjera te razvojnih potencijala i potreba županije. Osim ovih održanih radionica, u studenom je predviđeno održavanje još tri radionice tematskih radnih skupina koje će obuhvatiti područje gospodarstva, društvenih djelatnosti, zdravstva, socijalne skrbi, zaštite okoliša, kulture i sporta, a čiji termini će biti pravodobno objavljeni.

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter