Naslovna » Novosti » Novosti » Najava sastanaka tematskih radnih skupina za izradu Županijske razvojne strategije do 2020. godine


Najava sastanaka tematskih radnih skupina za izradu Županijske razvojne strategije do 2020. godine
VINKOVCI, 22.10.2015. - Vukovarsko-srijemska županija je u svibnju 2015. godine započela izradu Županijske razvojne strategije (ŽRS) za razdoblje do 2020. godine. Zakonom o regionalnom razvoju Republike Hrvatske definirani su ključni dionici i njihove uloge u regionalnom razvoju RH te je sukladno navedenom, regionalni koordinator izrade Županijske razvojne strategije Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. u suradnji s lokalnim i regionalnim dionicima.

U rujnu 2015. godine Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je smjernice za izradu županijskih razvojnih strategija, gdje je navedena metodologija odnosno opisan proces izrade i pripreme pojedinih dijelova ŽRS-a.
Sukladno metodologiji, faza koja predstoji u izradi ŽRS uključuje definiranje vizije, ciljeva, prioriteta i mjera te razvojnih potencijala i potreba županije. Slijedom toga organizirane su tematske radne skupine za pojedine sektore čiji će se sastanci održati u Vinkovcima, Velika županijska vijećnica prema sljedećem redu:
 
RURALNI RAZVOJ, POLJOPRIVREDNA I PREHRAMBENA INDUSTRIJA
27. listopada 2015. godine (utorak), s početkom u  09:00 sati
 
ŠUMARSTVO I DRVNA INDUSTRIJA
27. listopada 2015. godine (utorak), s početkom u  11:30 sati
 
OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE
28. listopada 2015. godine (srijeda), s početkom u 09:00 sati
 
PROMET I TURIZAM
28. listopada 2015. godine (srijeda), s početkom u 11:30 sati

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter