Naslovna » Novosti » Novosti » Održana radionica za pripremu SWOT analize za potrebe izrade ŽRS

Prijavite se na Inovativni e-newsletter

Održana radionica za pripremu SWOT analize za potrebe izrade ŽRS
VINKOVCI – 22.07.2015. -  U Vinkovcima je 17. srpnja u velikoj županijskoj vijećnici održana radionica za izradu SWOT analize koja je sastavni dio metodologije izrade županijske razvojne strategije. Naime, u lipnju 2015. godine Vukovarsko-srijemska županija je započela izradu Razvojne strategije Vukovarsko-srijemske županije 2015. – 2020. godine. Koordinator izrade strategije je Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o u suradnji s lokalnim i regionalnim dionicima

Županijska razvojna strategija (ŽRS) je temeljni planski dokument za održivi društveno-gospodarski razvoj svake županije. Sukladno Zakonu o regionalnom razvoju, ŽRS Vukovarsko-srijemske županije napravljenja za razdoblje od 2011. do 2013. godine (2015.), zamijenit će nova strategija, usklađena sa sedmogodišnjim ciklusom planiranja Europske unije, za razdoblje do 2020. godine.

Na radionici su sudjelovali članovi radne skupine za izradu strategije, pročelnici županijskih odjela, načelnici općina, predstavnici lokalnih razvojnih agencija, LAG-ova, predstavnici udruga i drugih županijskih i lokalnih institucija te su svojim prijedlozima i komentarima doprinijeli  kvaliteti rasprave i donošenju zaključaka koji će usmjeriti tijek izrade ŽRS.

Nakon izrađene analize stanja, u predstojećem razdoblju slijedi definiranje vizije, strateških ciljeva i prioriteta županije.
 
Info o izradi županijske razvojne strategije
Made in Danube
Saferplay
Erasmus
Lokalno partnerstvo za zapošljavanje
Baze projekata VSŽ
Prirodne znanosti su in
Eco food tura

Otvoreni natječaji za EU fondove