Naslovna » Novosti » Novosti » Kako koristiti sredstva iz EU fondova za e-poslovanje


Kako koristiti sredstva iz EU fondova za e-poslovanje
VUKOVAR, 27.3.2014. - U okviru projekta „e-Poslovanje - Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanje, faza II”, u HGK Županijska komora Vukovar, održan je 2. informativni seminar o elektroničkom poslovanju  "Kako koristiti sredstva iz EU fondova za elektroničko poslovanje".
 
Nositelj projekta je Ministarstvo poduzetništva i obrta, provodi se na području cijele Republike Hrvatske, a ukupna vrijednost projekta je 1,5 milijuna eura. Cilj projekta je povećanje korištenja i primjene elektroničkog poslovanja (e-poslovanja) kod malih i srednjih poduzetnika, kako bi povećali svoju konkurentnost. Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. jedan je od 20 Centara izvrsnosti za poslovnu podršku kojima je povjereno da budu nositelji aktivnosti i promotori e-poslovanja u Hrvatskoj.
 
Na 2. informativnom seminaru projekt e-Poslovanje je predstavio Ivan Ambroš, voditelj projekta, koji je ujedno prezentirao i mogućnosti sufinanciranja implementacije elektroničkog poslovanja sredstvima iz EU fondova. Poseban naglasak je stavljen na otvoren natječaj Ministarstva poduzetništva i obrta „Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa“ namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima.
 
Konkretne usluge elektroničkog poslovanja Zagrebačke banke predstavio je Antonio Maršić, FINA-e Sonja Naumovski, portala Agroburze Kruno Pavlović i e-ONTO Očevidnik o nastanku i tijeku otpada Krunoslav Josip Čačić.
 
"Danas smo u HGK Županijskoj komori Vukovar predstavili projekt e-Poslovanje kojeg operativno na području Vukovarsko-srijemske županije provodi Agencija za razvoj Hrast. Upoznali smo naše poduzetnike s mogućnostima sufinanciranja projekata za uvođenje elektroničkog poslovanja i s konkretnim uslugama elektroničkog poslovanja.

I ovim putem pozivam poduzetnike s područja Vukovarsko-srijemske županije da se prijave na besplatnu radionicu za elektroničko poslovanje koju organiziramo od 15. do 17. travnja u Vinkovcima kako bi zajedno analizirali koje su to konkretne usluge elektroničkog poslovanja koje mogu uštediti vrijeme i novac i olakšati svakodnevno poslovanje našim poduzetnicima." -  izjavio je Ivan Rimac, direktor Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o.
 
Za dodatne informacije o elektroničkom poslovanju možete se obratiti:
 
Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o.
Ivan Ambroš, voditelj projekta
Tel: 032/300-581
Email: iambros@ar-hrast.hr

Otvoreni natječaji za EU fondove

Baze projekata VSŽ
Info o izradi županijske razvojne strategije

Prijavite se na Inovativni e-newsletter